Syntonics i Sverige

Syntonics i Sverige även med Lisel Humla SjöstedtSyntonics är vad Judith Koltai kallar sin metod för att återställa kroppens muskelbalans. Här i Sverige är vi några få som fått Judiths tillåtelse att arbeta med Syntonics. Jag, Lisel Humla Liselott Sjöstedt är en av dem. Syntonics har sitt ursrprung i Bertherats Antigymnastique och Charlotte Selvers Sensory Awareness och under de senaste åren även Nisands Postural Reconstruction. Alla tre har rötter bak, såklart. Här och nu i Sverige finns Syntonics via föreningen Rörelse i vila, där jag är medlem. 

Premiär snart för min Syntonics i Sverige

Och nu är det förhoppningsvis snart världspremiär för Syntonics med mig! 

Som jag drar ut på tiden för att komma igång med workshops. Jag sätter som mål att ha tre workshops höstterminen 2017. Vad ger ni mig för det? Det blir troligtvis i Stockholm. Minst tre timmars workshop. Det behövs för att kunna komma tillräckligt in i arbetet. Det som behövs är en varm och tyst träningssal med tillgång till nån centimeter tjocka träningsmattor. Gärna filtar och små kuddar men det kan deltagarna också ta med. 

Antigympa konta Syntonics

Syntonics och antigympa är inte samma sak. Pedagogiken och flödet av rörelser skiljer sig. I Syntonics tar allt mer tid. Det är skönt. I Syntonics  ingår också frivilligt prat eller annan bearbetning av det rörelserna åstadkommit. Precisionen i rörelserna har länge varit viktigt för mig i det jag kallar antigympa även om pedagogiken där utgick från vars och ens egen förmåga att finna precisionen. Det är egentligen ingen skillnad fårn Syntonics. Det går att använda antigympans filosofi att tro på individens egen förmåga även eller självklart även i Syntonics. Arbetet går alltid bara så djupt som är lämpligt för individen. 

Snabbfix förklaring på Syntonics

Syntonics skulle kunna beskrivas som mycket medvetna multistretchar utifrån muskelkedjornas samband. Visst vore det bra om vi fick lite mer Syntonics i Sverige!

 

 

 

0 comments on “Syntonics i Sverige
1 Pings/Trashbacks för "Syntonics i Sverige"
  1. […] Rörelse i vila […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: